حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی شنبه 95/2/25 در دیدار جمعی از مدیران، مدرسان و طلاب حوزههای علمیهی تهران، «هدایت فکری و دینی»، «هدایت سیاسی و بصیرتافزایی» و «راهنمایی و حضور در عرصهی خدمات اجتماعی» را سه وظیفهی عمدهی روحانیت برشمردند.
طلاب باید با کسب صلاحیتها و آگاهیهای لازم، در دنیای متفاوت امروز، خود را برای ایفای مسئولیتهای تعیینکننده در جامعه آماده کنند.
تبدیل جامعه به جامعهای دینی، بر عهدهی علما، روحانیت و طلاب است.
1. مفهوم هدایت دینی «تبیین اندیشههای ناب اسلامی» است.
- فضای مجازی بر افزایش شبهات دینی و وجود انگیزههای سیاسی برای تزریق افکار منحرف و غلط در ذهن جوانان تأثیرفراوان دارد. این میدان، میدان واقعی جنگ است و روحانیون و طلاب باید مسلح و آماده، وارد عرصهی مقابله با شبهات و تفکرات غلط و انحرافی شوند.
- «اسلام ارتجاعی، متعصب، بدون فهم حقایق معنوی و دچار جمود در ظواهر» نمود واقعی تفکرات انحرافی برشمردند.
- «اسلام التقاطی» و «اسلام آمریکایی» مشغول مقابله با «اسلام ناب» هستند.
- «درک اسلام ناب و متکی بر کتاب و سنت» با ابزار خرد و اندیشهی اسلامی، وظیفهی مهم روحانیون است.
- راه انبیا، ترویج این تفکر اصیل است و روحانیون نیز ادامهدهندهی همین راه سعادتبخش یعنی هدایت دینی مردم هستند.
- هدایت عملی مردم را مکمل هدایت اندیشهای آنان دانستند.
- با بهترین روشها، مردم را به عبادات و ظواهر و مصادیق دینی از جمله صدق، امانت، تقوا، ترک منکر، امر به معروف و سبک زندگی صحیح، هدایت کنید.
- عمق بخشیدن به اعتقادات موروثی مهم است.باید با استدلال صحیح، اعتقادات موروثی را که ممکن است در گذر زمان دچار زوال شده باشند، عمق بخشید و به مسیر صحیح کشانید.
2.«هدایت سیاسی» را دیگر وظیفهی مهم علما و روحانیون خواندند.
- علت تأکید مکرر بر ضرورت انقلابی بودن حوزههای علمیه این است که استمرار حرکت صحیح و انقلابیِ کشور و جامعه، بدون حضور مستمر روحانیت امکانپذیر نیست.
- در زلزلهی بیداری اسلامی هم، «دین»، مردم را به میدان کشاند اما چون دستگاههای دینی در آن کشورها متفرّق هستند، این کار استمرار نیافت و بیداری به نتیجهی لازم نرسید اما در جمهوری اسلامی، تداوم حضور علما و روحانیون و در نتیجه، حضور مردم در عرصهها، استمرار حرکت انقلاب را ممکن کرده است.
3. سومین وظیفهی مهم روحانیت «حضور هدایتگر و نیز میدانی در عرصهی خدمات اجتماعی» است.
- حضور طلاب در خدماترسانی به مردم، مدرسهسازی، بیمارستانسازی، کمک به مردم هنگام حوادث و دیگر عرصهها، نیروهای مردمی را نیز به صحنه میآورد و منشأ خدمات خواهد شد.
- همت خود را برای ایفای مسئولیتهای روحانیت که هیچ تخصص دیگری نمیتواند جایگزین آن شود، بهکار گیرید؛ این کار نباید به معنای هدفگیری مناصب و مقامات و عناوین باشد بلکه در همهی اوقات باید کسب رضایت پروردگار و امام عصر (عجلاللهتعالیفرجهالشریف) هدف اصلی قرار گیرد.
«مراقبت از اینکه حوزههای علمیه از شیوهی طلبگی به شیوهی دانشگاهی گرایش پیدا نکنند»، «طرح آموزش اخلاق در حوزهها» و «منطقهای کردن گزینش و جذب طلاب»، از مسئولیت مدیران حوزهها است که باید پس از بررسیهای لازم درخصوص این موضوعات تصمیمگیری کنند.
منبع : سایت khamenei.ir
تصاویر بیشتر:
نظر از: مدرسه امام جعفر صادق (ع) شاهرود [عضو]
با عرض سلام و ادب
موفق باشید دوستان ، با آرزوی توفیقات هرچه بیشتر طلاب و مبلغین عزیز در تمامی عرصه ها خصوصاً ، فضای مجازی و همچنین افزایش آگاهی در این زمینه و تحقق فرمایشات رهبر عزیزمان .
یا علی علیه السلام مدد
فرم در حال بارگذاری ...