بسم الله الرحمن الرحیم
دعای روز نوزدهم
متن :
اللَّهُمَّ وَفِّرْ فِیهِ حَظِّی مِنْ بَرَکَاتِهِ وَ سَهِّلْ سَبِیلِی إِلَى خَیْرَاتِهِ وَ لاَ تَحْرِمْنِی قَبُولَ حَسَنَاتِهِ یَا هَادِیاً إِلَى الْحَقِّ الْمُبِین [1]
ترجمه :
اى خدا در این روز بهره مرا از برکاتش وافر گردان و بسوى خیراتش راهم را سهل و آسان ساز و از حسنات مقبول آن مرا محروم مساز اى راهنماى بسوى دین حق آشکار .
اللَّهُمَّ وَفِّرْ فِیهِ حَظِّی مِنْ بَرَکَاتِهِ
« وفر » به معنی « زیاد کن » خدایا روزی من کن تا از برکات ماه مبارک رمضان حظ و بهره فراوان ببرم ، و برکات ماه رمضان همان قرآن خواندن ودعای ابو حمزه خواندن است و گریه کردن بر سختی مرگ و آنچه پس از مرگ در پیش رو داریم.
حدیث :
در حدیث آمده است که قبر ؛ هر روز به پنج کلمه ندا می کند ؛ « القبر و نادی بخمس کلمات » و قبر هر روز صبح به صبح خطاب به ما می کند « انا بیت لوحده » منم خانه تنهایی تو ، در قبرستان همه کنار هم خوابیده اند ولی در عین حال غریب هستند ، و بغلی از بغلی بی خبر است « فحملوا الی انیسا » یک انیسی برای خودت تهیه کن تا در آنجا تنها نباشی ، اعمال نیک بهترین انیس انسان هستند در غربت قبر ؛ « انا بیت الظلمه » من خانه تاریکی تو هستم « فحملوا الی سراجا » پس چراغی برای تاریکی قبرت آماده ساز « انا بیت الدیدان » من خانه کرم و عقرب تو هستم پس تریاق و زهری که کرم ها و عقرب ها را از بین ببرد با خود بیاور . [2]
حکایت :
سالها قبل یکی از طلبه ها در مدرسه ما درس می خواند ؛ ایشان می گفت : جنازه ای بود که می خواستیم او را دفن کنیم هر مکانی را انتخاب می کردیم ؛ عقرب ها به جنازه حمله می کردند ، عقرب ها را می کشتیم ، ولی هر چه آنها را می کشتیم باز مثل چشمه از زمین می جوشیدند ؛ آخر هم خسته شدیم و جنازه را روی عقرب ها گذاشتیم و دفن کردیم .
قبر می گوید من خانه پر از مار و عقرب تو هستم « فاحملوا الی تریاقا [3] » و این روایات می خواهد بگوید که به فکر آخرتت باش ولی ما آنقدر مست دنیا هستیم که ابدا متوجه دشواری های قبر و برزخ و … نیستیم ، انسانی که بی هوش هست نمی فهمد و به فکر این مسائل نیست ، لذا از خدا بخواهیم که ما را هوشیار کند .خدا کند که صدا های عالم معنی را بشنویم ! که همواره فریاد می زند « انا بیت الظلمه ؛ انا بیت الدیدان ؛ انا بیت الغربه »….خدایا توفیق بده از برکات ماه مبارک رمضان استفاده کنیم . حدود چهل سال پیش بود که در روزنامه خواندم ؛ مصرف برق در ماه رمضان بالا رفته است ؛ و باید هم همینطور باشد و مردم اهل سحر باشند و از برکات ماه رمضان استفاده کنیم
گریزی به مبحث ربا :
«حظ» به معنی بهره می باشد ، بعضی ها در معاملات و قرض دادن هایشان بهره حرام می گیرند و اهل ربا هستند ، و دولت باید ربا خواران مقابله کند ؛ من تعجب می کنم که چرا در جمهوری اسلامی هنوز عده ای ربا خواری می کنند و دولت هم هیچ اقدامی نمی کند ! و باید عدهای از طرف دولت تجسس کنند و اهل ربا را شناسایی کنند و مجازات کنند .
پس بهره دو نوع است ، یکی بهره حرام مثل ربا و.. و یکی هم بهره معنوی مثل ماه رمضان که محل بهره های معنوی می باشد .
وَ سَهِّلْ سَبِیلِی إِلَى خَیْرَاتِهِ
خدایا راه خیرات را برای من آسان کن ، یکی از خیرات افطاری دادن هست ، اگر تمکن مالی دارید افطاری بدهید ، که ثواب زیادی هم دارد ؛ سابق در مسجد افطاری می دادند که باعث جذب بچه ها به مساجد بشود که کار خوب و پسندیده ای بود ، یا درخت توت در مسجد می کاشتند تا پای بچه ها به مسجد باز شود ، باید مسجد جذابیت داشته باشد تا جوانان و بچه ها به آنجا بیایند الان قالب مساجد پیرمردها هستند ! چرا ؟!
لذا از خدا بخواهید که را خیرات را برای ما آسان بکند ؛ باید از حال از همسایه خود با خبر باشید ؛ بعضی ها سحری ندارند بخورند با نان خالی روزه می گیرند ؛ و شما مسئول هستید حتی اگر بی خبر باشید ! باید تحقیق کنید و از حال همسایه فقیرتان اطلاع داشته باشید .
حدیث:
در روایت است که شخصی مورد مواخذه امام معصوم قرار گرفت که چرا تو از حال همسایه فقیرت بی خبری ؟
آن شخص گقت : نمی دانستم
حضرت فرمودند : مواخذه ات می کنم که چرا نمی دانستی ؛ اگر با خبر بودی که و کمک نمی کردی که کافر بودی !! دعا خواندن صرف انسان را بهشتی نمی کند باید زیر بال و پر فقراء را گرفت ؛ آن هم نه هر فقیری ، بلکه فقیر آبرومند که فقیر هست و اظهار فقر نمی کند .
وَ لاَ تَحْرِمْنِی قَبُولَ حَسَنَاتِهِ
خدایا مرا از قبول حسنات محروم نکن ، خدایا اگر کار خوبی می کنم اهل نماز شب و دعای ابوحمزه و… هستم حسنات آن اعمالم را به من برسان و محرومم نکن ؛ یعنی کاری نکنم که حسناتم از بین برود ، مثلا اگر یک غیبت کنم تمام اعمال چهل روزه من از بین می رود در حدیث آمده است که اگر کسی غیبت کند عبادات چهل روزه او در نامه کسی که مورد غیبت قرار گرفته است نوشته می شود . [4]
لذا اگر کسی از شما غیبت کرد باید برای او چشم روشنی هم ببرید چون تا چهل روز هر کار خیری که بکند در نامه اعمال شما ثبت می شود ؛ در جامع السعاده آمده است که شخصی مورد غیبت قرار گرفت و آن شخص برای غیبت کننده هدیه فرستاد و تشکر کرد .خدایا کاری کن که حسناتم مورد قبول تو واقع بشود.
یَا هَادِیاً إِلَى الْحَقِّ الْمُبِین
ای خدایی که راهنمایی می کنی به سوی حق ؛ الان چقدر باید از خدا شکر گذار باشیم که ما را به دین حق هدایت نموده است و همه ، شیعیان امیر المومنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) هستید . «و الی الحق المبین » ولایت اهل بیت هست که خداند ما را به سوی ولایت اهل بیت هدایت نموده است.
منبع :یادداشت ها و مصاحبه های یک خبرنگار
[1] - بحارالأنوار ج : 95 ص : 149
اللَّهُمَّ وَفِّرْ حَظِّی مِنْ بَرَکَاتِهِ وَ سَهِّلْ سَبِیلِی إِلَى حِیَازَةِ خَیْرَاتِهِ وَ لَا تَحْرِمْنِی الْقَلِیلَ مِنْ حَسَنَاتِهِ یَا هَادِی إِلَى الْحَقِّ الْمُبِینِ
[2] - رک: تحریر المواعظ العددیة ص 390
قال النّبی صلّى اللّه علیه و آله: القبر ینادی بخمس کلمات: أنا بیت الوحدة؛ فاحملوا إلیّ أنیسا، و أنا بیت الحیّات؛ فاحملوا إلیّ تریاقا، و أنا بیت الظلم «2» فاحملوا إلیّ سراجا، و أنا بیت التراب فاحملوا إلیّ فراشا، و أنا بیت الفقر فاحملوا إلیّ کنزا.
[3] - تریاق ، معرب تریاک و آن دوایی مرکب است معروف ، که چند ادیه را کوفته و بیخته در شهد آمیزند و آن دافع اقسام زهرهای نباتی و حیوانی باشد.]غیاث اللغات[ … حکیم ناصر خسرو قبادیانی گفته است :
ترا که مار گزیده ست حیله تریاق است ****ز ما بخواه ، گمان چون بری که ما ماریم
[4] -رک: بحارالأنوار ج : 72 ص : 258
قَالَ النَّبِیُّ ص مَنِ اغْتَابَ مُسْلِماً أَوْ مُسْلِمَةً لَمْ یَقْبَلِ اللَّهُ صَلَاتَهُ وَ لَا صِیَامَهُ أَرْبَعِینَ یَوْماً وَ لَیْلَةً إِلَّا أَنْ یَغْفِرَ لَهُ صَاحِبُهُ
نظر از: وصال [بازدید کننده]
از زحمات شما در این ماه مبارک قدردانی می کنم.
اجر کارتان با مولایمان امیرالمومنین علی علیه السلام
فرم در حال بارگذاری ...