فلسفه وجودی زکات فطره همانند سایر زکات چون زکات اموال، تطهیر و تزکیه است، ولی در حاشیه آن، رفع فقر هم اتفاق میافتد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدکاظم رجاییرامشه، عضو هیئتعلمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(رحمه الله علیه) ، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، به بحث درباره جایگاه زکات فطره در اقتصاد اسلامی و تأثیر آن بر کاهش فقر در جامعه پرداخت و اظهار کرد: زکات فطره یک نوع مالیات است که به یکباره در پایان ماه مبارک رمضان از بخش متوسط به بالای جامعه به سمت بخش فقیر جامعه سرازیر میشود.
فلسفه پرداخت زکات فطره
وی اظهار کرد: فلسفه وجودی این زکات همانند سایر زکات چون زکات اموال، تطهیر و تزکیه است ولی در حاشیه آن، رفع فقر هم اتفاق میافتد اما نکته جالب در اینباره این است که ظرف تقریبا یک هفته این انتقال به نحو وسیع و گسترده اتفاق میافتد. برای پرداخت زکات فطره، عمده مردم گندم و عدهای هم سه کیلو برنج پرداخت میکنند که نقش مهمی در کاهش فقر دارد.
رجایی ادامه داد: اگر میانگین پرداخت را محاسبه کنیم، اگر از ۷۵ میلیون جمعیت ایران ۱۰ میلیون نفر زکات فطره را پرداخت نکنند و پرداختکنندگان که ۶۵ میلیون نفر هستند، نفری ۱۰ هزار تومان پرداخت کنند، در مجموع ۶۵۰ میلیارد تومان زکات فطریه در ظرف یک هفته از طبقات بالا به طبقات محروم بدون هیچ هزینهای منتقل میشود.
عقوبت اخروی پرداخت نکردن فطریه
وی تأکید کرد: چنین مسئلهای، نماد و الگویی فوقالعاده است که بر پایه ایمان و اعتقاد بنیان نهاده شده است و درجه ایمان مردم و اعتقاد آنها به اینکه باید این انتقال را صورت دهند. در این مسئله بسیار اهمیت دارد؛ چراکه خودشان فقرا را شناسایی کرده و این انتقال ثروت را انجام میدهند. این روحیه در طول ماه مبارک رمضان شکل گرفته است و در پایان به تطهیر و تزکیه انسان کمک میکند.
عضو هیئتعلمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(رحمه الله علیه) ادامه داد: شارع مقدس اسلام این زکات فطریه را واجب کرده اما فلسفه وجوب آن به عنوان یک حرکت است و اعلام کرده که پرداخت نکردن آن در فردای قیامت برای شما عقوبت در پی دارد.
شکلگیری روحیه ایثار با پرداخت زکات فطره
رجایی خاطرنشان کرد: فراتر از این مسئله، پرداخت زکات فطره به انسان آموزش میدهد که در این مسیر الهی حرکت کرده و به فکر فقرا باش و انفاق کن. همچنین به ما میآموزد که اگر مشاهده کردی کسی دچار مشکل بوده و نیازمند انفاق است تا کمر راست کند، واجب است که به وی زکات فطره پرداخت شود.
عضو هیئتعلمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(رحمه الله علیه) در پایان گفت: همچنین براساس تعلیمات دین مبین اسلام، پرداخت زکات مال و خمس هم واجب است که باید منتقل شود و نقشی مهم در رفع فقر در جامعه دارد. اگر این اتفاقات رخ دهد، روحیه ایثار و فداکاری ترویج میشود و انفاق را هم ترغیب میکند تا در نهایت انسان همانند خورشید باشد که بر دیگران میتابد و انسانسازی شکل بگیرد.
منبع : سایت 2noor.com
نظر از: فاطمیه شیراز [عضو]
با سلام عیدتون مبارک
التماس دعا
نظر از: عامری [عضو]
سلام .عید شما مبارک دوست عزیز
نظر از: مادر پهلو شکسته [عضو]
نظر از: پشتیبانی کوثر بلاگ [عضو]
فرم در حال بارگذاری ...
با سلام وآرزوی فبولی طاعاتو عبادات شما.