موضوع: "تلنگر"
گاهی باید تلاش کنی تا بخری آبروی پدری را که سرش را پیش فرزندانش پایینانداخته وهر کاری می کند تا نور دیدگانش کمبودی را حس نکنندو زیر لب دعایشاین می شود که” ان شا ءالله هیچ پدری شرمنده ی فرزندانش نشود“چه بغض غریبانه ای دارد…. بلور اشک ،چشمانش را پر کرده است وصبر همدم روزهای سختی اش شده است…..
واما تو….مومن باید زرنگ باشد باید راه و چاه معامله رو بشناسد،چه معامله ای…. معامله ی با خدا.….. درهم فانی دنیایی را می دهی وبهایش ،جاودانه های آخرت را می خری
باید بگذری…. از هرآنچه تعلقت را به دنیا افزون خواهد کرد ودرعوض شادی نونهالی راو خنده ی پدری که لای چین وچروک صورتش و پینه های دستش گم شده است وآرامش خیال مادری را به آن ها تقدیم می کنی
چه دادی وچه خریدی مومن….؟؟.. بهترین دادوستد راانجام داده ای
پس شروع کن با یک یا علی
نوشته شده توسط زهرا احمدی
آقای اشتهاردی میفرمود: حضرت امام در درس اخلاق خود چند جمله را تکرار میکرد از جمله، هرکس به جایی رسیده است از اول مواظب بوده است و خودرو نمیشود مهذب شد.
آقای میانجی این جمله را زیاد تکرار میکرد: شما گناه نکنید، راه را نشانتان میدهند، آن مرحوم با این جمله میرساند که در تهذیب احتیاج به استاد نیست و استدلال میکرد به این حدیث (که هرکس یک عیب خود را اصلاح کند خداوند ده عیب او را به او نشان میدهد و اگر ده عیب خود را اصلاح کند صد عیب او را به او نشان میدهد).
حضرت آیتالله مشکینی این جمله را زیاد تکرار میکرد که به هر آنچه که میدانید عمل کنید:
اطلب العلم باستعماله ومن عمل بماعلم ورثه الله علم مالایعلم، با عمل به علم، آن را بجوی وکسی که به آنچه میداند عمل کند، خداوند آنچه را نمیداند به او میآموزد (بحار، ج78، ص189)
حضرت آقای بهجت چندجمله را زیاد تکرار میکرد از جمله: استاذک علمک، استادت علم توست.
حضرت علامه طباطبایی دوجمله را زیاد تکرار میکرده اول اینکه ما از کتاب خدا چه میفهمیم و دوم اینکه اعتبارات دنیا نوعا وفا نمیکند و اگر وفا بکند تا دم قبر است بعد از آن مائیم و ابد ما هستیم که هستیم،
کانال رسمی آیتالله سیدحسن عاملی
مکاتبه یکی از راههای ارتباط شیعیان با امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف ) بوده است . بی شک یکی از شامخ ترین این مکاتبات ، نامه هایی است که از سوی امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف ) به شیخ مفید ، این عالم جلیل القدر قرن پنجم رسیده و در کتب متعددی نقل شده است . در قسمتی از نامه اول چنین آمده است :
ما از تمام حوادث و ماجراهایی که بر شما می گذرد ، کاملا مطلع هستیم و هیچ چیزی از اخبار شما بر ما پوشیده نیست. از خطاها و گناهانی که بندگان صالح خداوند از آنها دوری می کردند ، ولی اکثر شما مرتکب شدید ،با خبریم . اگر عنایات و توجهات ما نبود ، مصائب و حوادث ، زندگی شما را در بر می گرفت و دشمنان ، شما را از بین می بردند.
از عهد شکنی ها و پشت سر گذاشتن عهد و پیمان ها با اطلاعیم (که همین عوامل موجب بدبختی و دوری شما از حریم ولایت شده است ). گویی این ها از لغزشهای خود خبر ندارند. با همه گناهان ، ما هرگز امور شما را مهمل نگذاشته ، شما را فراموش نمی کنیم. پس ، از خداوند بترسید و تقوا پیشه کنید و به خاندان رسالت مدد رسانید.
بحار الانوار ، ج53، ص175
در اسلام توجه ویژه ای به انجام کارها به بهترین وجه شده است و آیات و روایات فراوانی بر توجه به کیفیّت و دوری از تقلّب تاکید کرده است.
به عنوان مثال در آیه35 سوره اسراء می خوانیم:
«وَ اَوْفُوا الْکَیْلَ اِذا کِلْتُمْ وَ زِنُوا بِالْقِسْطاسِ الْمُسْتَقِیمِ ذلِکَ خَیْرٌ وَ اَحْسَنُ تَاْوِیلاً» ؛
(و به هنگامى که پیمانه مى کنید حق پیمانه را ادا نمائید و با ترازوى درست وزن کنید این براى شما بهتر و عاقبتش نیکوتر است).
و در آیات 181 تا 183 سوره شعراء می خوانیم: «اَوْفُوا الْکَیْلَ وَ لا تَکُونُوا مِنَ الْمُخْسِرِینَ * وَ زِنُوا بِالْقِسْطاسِ الْمُسْتَقِیمِ * وَ لا تَبْخَسُوا النَّاسَ اَشْیاءَهُمْ وَ لا تَعْثَوْا فِی الْاَرْضِ مُفْسِدِینَ» ؛
(حق پیمانه را ادا کنید [و کم فروشى نکنید] و مردم را به خسارت نیفکنید * با ترازوى صحیح وزن کنید * و حق مردم را کم نگذارید و در زمین فساد ننمائید).
در این آیات به استاندارد در خود ترازو و رعایت حق مشتری در اندازه کالا سفارش ویژه شده است و بطور ضمنی بر رعایت نظم و عدالت و دوری از تقلب تاکید شده است. اصولا حق و عدالت و نظم و حساب در همه چیز و همه جا یک اصل اساسى و حیاتى است، و اصلى است که بر کل عالم هستى حکومت مى کند، بنابراین هر گونه انحراف از این اصل، خطرناک و بدعاقبت است، مخصوصا کم فروشى سرمایه اعتماد و اطمینان را که رکن مهم مبادلات است از بین مى برد، و نظام اقتصادى را به هم مى ریزد.
«از بنی اسرائیل بپرس: «چه اندازه نشانههای روشن به آنها دادیم؟» (ولی آنان، نعمتها و امکانات مادی و معنوی را که خداوند در اختیارشان گذاشته بود، در راه غلط به کار گرفتند) و کسی که نعمت خدا را، پس از آنکه، به سراغش آمد، تبدیل کند (و در مسیر خلاف به کار گیرد، گرفتار عذاب شدید الهی خواهد شد) که خداوند سختکیفر است.»
بقره- آیه211
عاق والدین فقط این نیست که خدای ناکرده سیلی به صورت والدین بزنی ، گاهی یک جواب نیمه تلخ به پدر ومادر کدورت وظلمتی می آورد که صدتا نماز شب آن راجبران نمی کند ، امام زمان هم به انسان توجه نمی کند.
مسئله والدین شوخی نیست خدا می داند یک پرخاش به مادر، انسان راصد سال عقب می اندازد، اگر کوتاهی کرده اید تا دیر نشده جبران کنید درحدیث قدسی داریم به کسی که عاق والدین است بگو تا پدر ومادرت ازتو راضی نشوندهرکاری که بکنی قبول نیست
اگر والدین شما ازدنیا رفته اند بروید ازان ها رضایت بطلبید، برایشان صدقه بدهید وبرای خودتان وآنها طلب مغفرت کنید تا درآن عالم ازشما راضی شوند، راه بسته نیست می توان با خیرات وصدقه ودعا آنها راازخود راضی کنید.
شنیده می شود که بعضی ازجوانان که حتی اهل دعای کمیل وندبه وزیارت هستند ولی درخانه زبانشان را کنترل نمی کنند با زن وبچه یا خواهر وبرادر ووالدین برخود نامناسب دارند، همین باعث محرومیت وبرخی بی توفیقی ها وبی حالی هاست .
حضرت موسی بن جعفر ( علیه السلام ) می فرماید: {دل مومن از کعبه بالاتر است}
هردلی هم که حامل محبت شاه ولایت حضرت امیرالمومنین ( صلوات الله علیه ) است ازکعبه بالاتر است ، بالاخره ما در مملکت شیعه زندگی می کنیم ، خدی نکرده دل شکستن باعث ظلمت انسان می شود قسم به خدای واحد لاشریک له اگر خشم ها راکنترل نکنید به هیچ جا نمی رسید
حضرت می فرماید :(( ان لم تکن حلیما فتحلم)) ،اگر بردبار نیستی خود رابه حلم وبردباری وادار کن
پس از مدتی تمرین وکظم غیظ وخود راوادار به حسن خلق کردن ،برای انسان آسان می شود .
استاد عبدالله فاطمی نیا،مجله خانه خوبان ،تیر 95،شماره89
در دورانی هستیم که 28 سال از دفاع مقدس گذشته است. و هر بار که خاطرات شهیدان یا زندگی نامه آنها را میخوانیم نوری از آنها ساطع می شود . نوشتار زیر در مورد شهید نیروی زمینی ارتش است . سرتیپ مصطفی پژوهنده ، امیدوارم با خواندن آن، با این شهید بیشتر مأنوس شویم.
شهید سرتیپ مصطفی پژوهنده در سال 1337 در خرم آباد،کودکی دیده به جهان گشود که در بزرگسالی،نمونه کاملی از ایمان و اخلاق شد. اطرافیانش او را الگوی زندگی و راهنمای خود قرار دادند. او شاگرد شهید محراب،آیت الله مدنی بود و درس عرفان و مبارزه را از آن شهید آموخته بود.