موضوع: "پاسخ به شبهات"
“روزه داران هیچ گاه حال گرسنگان را درک نخواهند کرد زیرا به افطار اطمینان دارند…! “
پاسخ شبهه….
۱- روزه دارای فواید و برکات مختلف در ابعاد فردی و اجتماعی است که در این مجال پرداختن به همه آنها مقدور نیست.
۲- امام صادق (ع) : روزه به این دلیل واجب شده است که میان فقیر و غنی مساوات برقرار گردد، و این به جهت آن است که غنی طعم گرسنگی را بچشد و نسبت به فقیر ادای حق کند؛ چرا که اغنیا معمولاً هر چه را بخواهند برای آنها فراهم است، خدا می خواهد میان بندگان مساوات باشد، و طعم گرسنگی و درد و رنج را به اغنیا بچشاند تا آنان به ضعیفان و گرسنگان رحم کنند.
“من لایحضره الفقیه، ج۲،ص۷۳”
۳- امام صادق (ع) در این حدیث به یکی از آثار اجتماعی روزه پرداخته اند و به روشنی پاسخ شبهه افکنان را داده اند . چرا که اغنیا هر زمان اراده کنند با امکانات خود نیازهایشان از جمله گرسنگی را برطرف می کنند ، اما در روزه امکانات آنها موثر نیست و باید سختی و فشار گرسنگی را اجبارا بچشند.
۴- این تجربه عملی موجب می شود روزه دار با گرسنگی و تشنگی موقت ، عاطفه اش شکوفا شده و موقعیت گرسنگان و مستمندان را بهتر درک کند و مسیری در زندگی او باز شود که حقوق زیردستان را ضایع نکرده و از دردهای محرومان غافل نباشد.
شبهه؛
ای کاش دعای مرگ برای دیگر ملتها از دهان ایرانیان بیفتد ،ای کاش جمعه به جمعه برای نیمی از جهان آرزوی مرگ ونیستی نکنیم تا اینقدر مملکتمان دچار مرگ و عزا نشود ،همان انرژی منفی که بعد از هر نماز از حلقوم ایرانیان هیجان زده در می اید ،عاقبت به سر ایرانیان بر می گردد،کاش بعد از هر نماز در مساجد آرزوی برکت و ایمان ویکتاپرستی برای تمام دنیا می کردیم تا شاید قطره ای از این دریای انرژی مثبت به خودمان باز گردد./الهی قمشه ای/پناهی/بهبهانی
پاسخ:
محمدصادق سلطانزاده بشرویه :
سلام و عرض ادب خدمت دوستان:
هیچ عاقلی دعا برای مرگ ملت نکرده است و شعار علیه حاکمیت استعماری دولت است.
مرگ بر آمریکا یک شعار قارچی نیست یک واکنش به دشمنی بیشمار دشمن و آرزوی مرگ بر فرهنگ فرعونیت ، ظلم،استعمار و کودک کشی و. ..دشمنی است
انرژی منفی زمانی است که در مقابل دندان تیز گرگ ها هرلحظه احساس ترس داشته باشیم.
من از طرف خالق مخلوقات و امیرمومنان علی بن ابیطالب از مخلوقان عزیزی که آروغ روشنفکری می زنند بابت انرژی منفی در نهج البلاغه و قران عذرخواهم. البته منظور کسانی که در اتاق های فکر طراحی می کنند و دوستان عزیزم که بازنشر می کنند.
دین اسلام دین صلح و رحمت برای للعالمین است ولیکن : رحماء بینهم و اشداهم علی الکفار
همه نظام های الهی و غیرالهی و لیبرالیستی جاذبه و دافعه دارند و حتی برای نشان دادن دافعه خودشان از کودک کشی و براندازی نظام های مستقل ابایی ندارند
انتساب کذب این ادعاها به نام های متفاوت جهت اعتباربخشی به جملات است
دوستان عزیز زیباصحبت کردن با صحبت های زیبا متفاوت است. افق دید و سطح تحلیل را در پذیرش مطالب ارتقاء بدهیم.
اسلام رحمانی با قرائت لیبرالی از دین کلیدواژه ای است که بارها رهبرانقلاب و کارشناسان دینی نسبت به آن هشدارداده اند
کانال عمار۱۱۰ : دوستان ایتایی به مرجع پاسخ به شبهات سیاسی و تحلیل های یک ناطلبه بپیوندید
رهبر چرا وارد نمیشه؟!
چرا دخالت نمیکنه؟!
رهبری بالاخره چیکار کنه؟!
پرده_اول
توی برخی گروهها یا کلاس درس دانشگاه، بعضی ها میگن هیچ جای دنیا رهبر انقدر اختیارات نداره و رهبر نباید توی جزییات دخالت کنه!
بایدپاسخگو باشه و از این حرفها!
پرده_دوم
بعد همین ها که بهشون میگی: چرا دولت با فیش های نجومی یا صندوق فرهنگیان برخورد نمیکنه؟!
میگن رهبر که میدونه چرا وارد نمیشه؟
میگن اگر برجام بد بود چرا رهبر خودش جلوش رو نگرفت؟ پس خودش موافقه اگر مخالف بود جلوی توافق رو باید میگرفت؟
پرده_سوم
بالاخره بنده خدا چیکارکنه؟
شماها با خودتون چند چندین؟
یه بار میگید نباید دخالت کنه یه بار که میخواین از پاسخگویی فرار کنید میگید که رهبر خودش چرا وارد نشه؟
رهبری همیشه گفتن که من در جزییات امور دخالت نمیکنم، چون ساختار و نهاد ساختیم
جایی که مصلحت کشور باشه تذکر میدم یا حکم. مثل اون سال در ماجرای کنار گذاشتن وزیر اطلاعات توسط احمدی نژاد یا طرح مطبوعات زمان اصلاحات و مجلس ششم و صدها مورد دیگه که لازم بود مثل برخورد با شهرام جزایری یا دستور بستن کهریزک و….
رهبر انقلاب بیست فروردین 1394:
من نسبت به مذاکرات بی تفاوت نیستم اما تا بحال در جزئیات مذاکرات دخالت نکرده ام و از این پس هم دخالت نخواهم کرد.
روش و سخن رهبری دقیق هست، اگر قرار بود همه کارها رو ایشون انجام بدن پس چرا این همه قوه و نهاد و سازمان ساختیم.
مواردی هم که ایشون وارد میشن در موضوعات اصلی و اساسی جامعه ست.
از پدرم پرسیدم برای چی انقلاب کردید؟ پاسخ داد: پسرم برای اسلام گفتم : مگه اون وقت ها نماز نمیخوندی؟ _ چرا .میخواندم مگه مسجدنمیرفتی؟_بله می رفتم مگه مکه نمیرفتی؟ _بله می رفتم مگه محرم تکیه ودسته نبود؟_ بله بود. مگه زنت حجاب نداشت؟چراداشت. مگه سود و نزول بدنبود؟ بدبود. مگه ناموس محلتون حرمت نداشت؟چرازیاد داشت. مگه صدای اذان از رادیو پخش نمیشد؟چرا میشد. گفتم خب پس چه تغییری ایجادکردید؟ کمی درنگ کرد وهیچ پاسخی نداشت!؟ …. .
دشمنان دین هرگز دست از شبهه افکنی بر نمی دارند. مدتی است که در فضاهای مجازی شبهاتی را وارد می کنند و جدیدا هم به گونه ای شده که چند شبهه را با هم در یک پست قرار میدهند. تا کسانی که به آنها پاسخ می دادند و از دین دفاع می کردند. حوصله ای برای پاسخ به آن نداشته باشند.
در زیر شبهاتی که در یکی از فضاهای مجازی پخش شد را می آوریم. و با پاسخ آن ان شاءالله که تونسته باشیم قدمی برای رضایت حضرت ولی عصر در این زمان برداشته باشیم.
پاسخ مقداری طولانی است ولی سعی شده قسمت بندی بشه تا خوندنش راحت تر باشه.
متن شبهه:
آقا دوهزار سال پیش ایران یونان رو تصرف کرد.
حالا اگه به شما بگن مردم یونان واسه کشته شدن سهراب بدست پدرش هرسال عزاداری میکنن،
نوحه میخونن،
خودشونو با قمه زخمی میکنن یا در وصف دلاوریهای داریوش و کاوه آهنگر و آرش کمانگیر حرف ها میزنن و نذری برا تولدشون میدن یا حلوا برا وفاتشون و در سال سی چهل روز رو برا این مراسم تعطیل میکنن بدتر از همه زندگیشونو میفروشن میان زیارت آرامگاه کوروش، فکر کنید اگه اینارو
می شنیدید، چقدر به ریششون میخندیدید و یونانیها رو مسخره میکردید بخاطر حماقتشون!!
این که گفته میشود “المجاز قنطرة الحقیقة” مراد چیست؟ نظر اسلام را در مورد “عشق مجازی” بفرمایید
پاسخ
جواب اجمالی:
1. از نظر اندیشمندان اسلامی یک عشق حقیقی بیشتر در عالم وجود ندارد و آن عشق به خدا است و سایر عشقها، عشق کاذب یا غیر حقیقی یا مجازی هستند و بلکه اطلاق عشق بر غیر خدا صحیح نیست؛ چون آنها شوق هستند، نه عشق. خصوصیت آنها این است که انسان تا آن معشوقها را ندارد به آنها علاقه و عشق دارد، ولی پس از وصول کمکم علاقهی نسبت به آنها کم شده و از بین میرود، در حالی که عشق حقیقی آن است که پس از وصول نه تنها کم نمیشود، بلکه زیادتر هم می گردد.
2. عشق مجازی به سالک عارف برای تلطیف روح، کمک می رساند؛ زیرا عاشق همواره متوجه معشوق است و سعی در به دست آوردن دل او دارد و حاضر است برای رضای او از همه چیز دست بکشد.
3. عشق مجازی انسان را از علایق و دلبستگیهای این جهان آزاد کرده و تمام هموم و خواسته های او را در یک جهت متمرکز می کند، و همین کار باعث می شود که توجه او به معشوق حقیقی، نسبت به دیگران آسان تر باشد؛ زیرا دیگران باید از هزاران خواسته و هدف دست بردارند، اما او از همه دست کشیده و فقط باید از یک مورد دل برکند تا به آستان معشوق حقیقی برسد.
4. بعضی استعداد این که مستقیماً عشق الهی در وجودشان شعله ور شود ندارند، ولی در اثر ابتلا به عشق مجازی و ارضا نشدن بعد از وصول متوجه عشق حقیقی می شوند و می فهمند که تنها معشوق لایق به عشقشان و تنها موجود سزاوار محبت خدا ست.
5. علمای اسلام در مورد عشق مجازی اکثراً اظهار نظر قطعی نکرده اند. البته عرفا و صوفیان عموماً طرفدار عشق مجازی هستند، ولی عده ای از فقها و متکلمین شدیداً با عشق مجازی مخالفت کرده و آن را نوعی انحراف از عشق حقیقی، بلکه انحراف از دین برمیشمارند. و اصولاً اطلاق واژه ی “معشوق” را بر خدا صحیح نمیدانند و کلّاً آثار منظوم صوفیان در مورد عشق را ناشی از تمایلات جنسی یا شکست در عشقهای مادی می دانند.
منبع: برگرفته از پایگاه اطلاع رسانی حوزه
مناظره جالبی است. طولانی هست ولی خیلی شیرین و جذاب هست. توصیه می کنم این متن را از دست ندید.
صفوان بن يحيى از اصحاب حضرت رضا (عليه السلام) مى گويد: ابوقرّه همكار شبرمه كه از فقيهان عراق بود، از من خواست كه از حضرت رضا (عليه السلام) اجازه بگيرم تا او شرفياب محضر حضرت گردد، اجازه صادر شد و هر دو در محضر امام نشستيم، ابوقره از حضرتش بسيارى از احكام مربوط به مواريث و غيره را سؤال كرد تا اين كه سؤال از فروع به اصول منتهى شد،
این روزها در فضای مجاری این مطلب دست به دست می چرخد.
در این نوشتار تکذیبیه این متن را می آوریم.
شیوه صحیح قرآن به سر نهادن:
در آن بخش از دعا که قرآن ها را برابر چهره می گیرند،قرآن را به شکل استخاره باز کرده و روبروی چهره می گیریم. آنجا هم که بنا است قرآن بر سر گذاشته شود بدون این که صفحه باز شده تغییر کند آن را روی سر قرار دهید. به این شکل که قرآن به شکل باز شده و رو به بالا باشد. یعنی صفحات و نوشته ها رو به آسمان و جلد قرآن روی سر قرار می گیرد.بعد از برداشتن قرآن از سر آن صفحه را علامت گذارده یا شماره صفحه را حفظ کنید تا سر فرصت مطالعه کنید.آنچه در این 2 صفحه به دست شما رسیده، تقدیری است که در شب قدر مقدر شده. یعنی خوانشی است بر احوالات شما در سالی که پیش رو دارید. اینگونه است که آن چه در شب قدر نازل می شود سرنوشت یک ساله را معین می کند.خوشا به حال آنانی که در این چند شب، هر شبشان صفحه ای روشن تر و پسندیده تر از شب قبل دارد.
منبع: هزار و یک نکته حضرت علامه حسن حسن زاده آملی
پاسخ:
هرچی گشتیم غیر از لینکی که مربوط به سایت بالاترین آن هم از یک وبلاگ غیر معتبر که چنین مطلبی رو ذکر کرده نیافتیم چه اینکه سایت بالاترین از سایت های معاند نظام نیز هست.
فلذا در بیانات خود علامه و سایت های منسوب به ایشان هم چیزی اشاره نشده است . از طرفی در هیچ یک از سخنان بزرگان و علما تا به حال به این گفته علامه حتی اشاره نشده که هیچ همه مطلبی که در زیر قرار میدهم رو فقط بیان کرده اند.
آنچه در احادیث در ارتباط با اعمال و دعایی که همراه با قرآن در شب قدر خوانده میشود، آمده از دو بخش تشکیل میشود:
بخش اول مربوط به باز کردن قرآن و قرار دادن آن در مقابل است که این از اعمال شبهای قدر است.
بخش دوم مربوط به قرآن سر گرفتن میباشد. سید ابن طاووس دو روایت از کتاب «إِغَاثَةِ الدَّاعِی» به صورت سندهای مختلف نقل کرده و قرآن به سر گرفتن را جزو اعمال مخصوص شبهای قدر ذکر مینماید، که شرح آن به زبان عربی در سایت استاد موجود است
«ذَکَرْنَا إِسْنَادَنَا إِلَیْهِ فِی کِتَابِ إِغَاثَةِ الدَّاعِی عَنْ عَلِیِّ بْنِ یَقْطِینٍ رَحِمَهُ اللَّهُ عَنْ مَوْلَانَا مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ(ع) یَقُولُ فِیهِ خُذِ الْمُصْحَفَ فِی یَدِکَ وَ ارْفَعْهُ فَوْقَ رَأْسِکَ وَ قُلْ اللَّهُمَّ بِحَقِّ مَنْ أَرْسَلْتَهُ إِلَى خَلْقِکَ وَ بِکُلِّ آیَةٍ هِیَ فِیهِ وَ بِحَقِّ کُلِّ مُؤْمِنٍ مَدَحْتَهُ فِیهِ وَ بِحَقِّهِ عَلَیْکَ وَ لَا أَحَدَ أَعْرَفُ بِحَقِّهِ مِنْکَ یَا سَیِّدِی یَا سَیِّدِی یَا سَیِّدِی یَا اللَّهُ یَا اللَّهُ یَا اللَّهُ عَشْرَ مَرَّاتٍ وَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ عَشْرَ مَرَّاتٍ وَ بِحَقِّ کُلِّ إِمَامٍ وَ تَعُدُّهُمْ حَتَّى تَنْتَهِیَ إِلَى إِمَامِ زَمَانِکَ عَشْرَ مَرَّاتٍ فَإِنَّکَ لَا تَقُومُ مِنْ مَوْضِعِکَ حَتَّى یُقْضَى لَکَ حَاجَتُکَ وَ تَیَسَّرَ لَکَ أَمْرُک»؛علی بن یقطین از امام کاظم(علیه السلام) نقل میکند که آن حضرت فرمود: «مصحف شریف را در دست بگیر و بر سر بگذار و بگو: «اللَّهُمَّ بِحَقِّ مَنْ أَرْسَلْتَهُ إِلَى خَلْقِکَ وَ بِکُلِّ آیَةٍ هِیَ فِیهِ وَ بِحَقِّ کُلِّ مُؤْمِنٍ مَدَحْتَهُ فِیهِ وَ بِحَقِّهِ عَلَیْکَ وَ لَا أَحَدَ أَعْرَفُ بِحَقِّهِ مِنْکَ یَا سَیِّدِی یَا سَیِّدِی یَا سَیِّدِی» پس ده مرتبه بگو «یَا اللَّهُ»، و ده مرتبه «بِحَقِّ مُحَمَّدٍ»، و همینطور هر کدام از امامان(علیه السلام) را بشمار و ده مرتبه بگو تا وقتی که به نام امام معاصر با خودت رسیدی، نام آن حضرت را نیز ده مرتبه صدا بزن. که اگر چنین کنی حاجات تو برآورده میشود و امور زندگی بر تو آسان میشود.
در روایت دیگر که از امام صادق(علیه السلام) نقل شده است، در ابتدای دعا «اللَّهُمَّ بِحَقِّ هَذَا الْقُرْآنِ» نیز آمده است و به جای عبارت «بِحَقِّ کُلِّ إِمَامٍ وَ تَعُدُّهُمْ»، نام تک تک امامان(علیه السلام) آمده است و در پایان امام(علیه السلام) میفرماید: «وَ تَسْأَلُ حَاجَتَکَ»؛ هر حاجت که دارى از خدا طلب کن.
از طرف دیگر، توصیه شده که قرآن را هنگام برخورد با گرفتاریها و بدون اختصاص به زمان خاصی بر سر بگیریم و طبیعی است که انجام آن در شبهای قدر دارای اثر بیشتری خواهد بود.
در روایت آمده است: هر بدهکار و گرفتاری که پس از دو رکعت نماز مخصوص، قرآن را به سر میگیرد و نام خدای متعال، پیامبر(صلی الله علیه و آله) و ائمه اطهار(علیه السلام) را ده مرتبه صدا بزند، حاجات او برآورده میشود. و چه شبی مبارکتر از شبهای نوزدهم، بیست و یکم و بیست و سوم که انسان در رفع گرفتاریها و برآورده شدن حاجات این اعمال را انجام دهد.
در هیچ منبع معتبری مطلبی مبنی بر نحوه برسر گذاشتن قران و یا صفحات آن دیده نشد